Vervoer


De toeganswegen tot Warschau zelf zijn niet al te best te noemen. Het is in de spits dan per auto niet makkelijk in Warschau te geraken. Vanuit Nederland kunt u wellicht beter met de trein gaan. U reist dan via Berlijn snel en efficient naar Warschau. De stad heeft wel een goed openbaar vervoernet. U heeft de keuze uit de bus, de tram of de metro. Het openbaar vervoer is betrouwbaar en goedkoop. De metro van Warschau is het enige ondergrondse spoornetwerk in Polen. Het netwerk bestaat pas sinds 1995.

U kunt natuurlijk ook per taxi reizen maar of dit verstandig is ? De Poolse taxichauffeurs hebben geen goede reputatie en u zult niet de eerste zijn die een veelvoud van het eigenlijke taxitarief moet betalen. Besluit u toch met de taxi te reizen let dan goed op dat ze u niet afzetten.

Warschau is ook per vliegtuig te bereiken. Uit Nederland, Belgiƫ en Duitsland zijn er dagenlijks meerdere vliegverbindingen met Warschau. Aangekomen op het vliegveld van Warschau kunt u per openbaar vervoer snel afreizen naar het oude stadscentrum.