Eten & drinken


In Warschau is er de laatste jaren echt een explosief stijgend aantal restaurants bijgekomen. Nu moet er bijgezegd worden dat er in vroegere jaren ook relatief weinig eetgelegenheden in Polen en dan met name in Warschau waren. Maar met de opkomst van het toerisme in Warschau is ook de horeca met een duidelijke inhaalslag bezig. En naast de Poolse keuken kunt u hier ook typische Westerse restaurants aantreffen.

De Poolse keuken heeft niet echt een duidelijke identiteit maar combineert het beste uit diverse oostblok landen.  Dit komt mede omdat er ook veel mensen uit andere oostblok landen in Polen wonen.  Maar je kunt er ook gerechten vinden waarvan de afkomst uit landen als Duitsland en Rusland. In bijna alle Poolse gerechten zitten standaard vlees danwel vis verwerkt.

Wat betreft drankt houden de polen van thee, wodka en bier. Vooral op het gebied van bier is er erg veel keus van diverse bieren uit zowel Polen als omringende landen.

De laatste jaren wordt het eten wel duurder. Waar je vijf jaar geleden nog voor circa tien Euro een compleet (en goed) maal kon krijgen is dit inmiddels minimaal het dubbele geworden. Ook hier is Polen door het toenemen toerisme dus duidelijk een inhaalslag aan het maken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb