Overnachten


Overnachten in Warschau is relatief een dure aangelegenheid. Het eten en drinken + uitaan in de stad is op zich niet te duur. Maar dit geldt bepaald niet voor de hotels. De meeste hotels zitten in dezelfde prijsklasse. Deze prijsklasse is in het hogere segment, en ook de prijs/kwalitieit verhouding is niet goed voor elkaar. Er komt wel een kentering de laatste tijd maar dit gaat eigenlijk niet snel genoeg voor een stad met deze allure. Gelukkig is het ook mogelijk om een appartement in Warschau te huren, zoek één en ander maar eens goed uit voordat je overgaat tot het maken van een boeking.

Een andere optie is het huren van een bed in een jeugdherberg. Deze zijn op zich prima te betalen, maar verwacht hier geen luxe of zelfs enige privacy. U slaapt met meerder bezoekers van de jeugdherberg op één kamer. Vaak zelfs in een stapelbed. Ook heeft u geen alleenrecht op een toilet of badkamer. U moet dit delen met de andere toeristen in de herberg. Dit heeft soms tot gevolg dat als u zich wilt opfrissen aan moet sluiten in een wachtrij voor de badkamer.

Ook heeft Warschau een aantal campings aan de rand en net buiten de stad. Hier kunt u natuurlijk goedkoop overnachten zeker als u uw eigen tent meeneemt. Anders kunt u vaak een bungalowtent of zelfs een chalet huren. Nadeel is dat u wel voor uw eigen vervoer moet zorgen als u de stad wilt bezoeken. Het openbaar vervoere kan natuurlijk ook een optie zijn.